Els treballadors de justícia mantenen les mobilitzacions

Els treballadors de justícia mantenen les mobilitzacions
Susana Soldado
19/06/2023 - 14:43

Dalt de la Vila - Una vintena de treballadors de justícia han tallat durant una hora el trànsit als jutjats del carrer Prim com a protesta per la manca de negociació per part del Ministeri de Justícia. Mantenen des de fa dos mesos una vaga indefinida que, a tot l'estat espanyol, ha provocat la suspensió d'1 milió de judicis i de 30 milions d'actuacions.


Els treballadors de justícia denuncien que des del Ministeri de Justícia han posposat les negociacions per a després de les eleccions generals. Reclamen una pujada salarial per al cos de funcionaris similar a l'aplicada a jutges i lletrats. Proposen que, de forma oficial, es faci un catàleg amb les funcions que tenen delegades els funcionaris de justícia i que se'ls apliqui les retribucions adequades a aquestes funcions. Segons explica el secretari general del Sindicat de Treballadors de l'Administració de Justícia, Vicente Navarro, 'les pujadesa jutges, magistrats i lletrats han provocat que hi hagi funcionaris de primera i de tercera'.

Convoquen manifestacions massives a Madrid

La concentració d'aquest dilluns ha tallat el trànsit del carrer Prim, davant dels jutjats, durant una hora. Ha rebut el suport de tots els sindicats que mantenen les protestes i ja han anunciat dues grans mobilitzacions a Madrid per al 27 de juny i el 13 de juliol, coincidint amb la campanya electoral.