Els veïns d'Artigues proposen reconvertir solars en parcs i enderrocar edificis en desús per dotar el barri d'equipaments

Els veïns d'Artigues proposen reconvertir solars en parcs i enderrocar edificis en desús per dotar el barri d'equipaments
Àlex Sisó
21/12/2023 - 21:10

Badalona - Els veïns d'Artigues asseguren que el seu barri és 'l'únic de Badalona que no disposa de cap parc'. Per aquest motiu, reclamen que alguns solars en desús situats als carrers Balmes i Joan XXIII es reconverteixin en espais de lleure. També volen que l'Ajuntament enderroqui alguns edificis en mal estat, com els antics cinemes, per construir equipaments que esdevinguin un punt de trobada pel veïnat.

BASURA

Una altra de les demandes dels veïns d'Artigues passa perquè es netegi un solar situat al carrer Balmes, propietat d'una entitat bancària, on dia rere dia s'hi acumulen deixalles i on proliferen rates i paneroles. A més a més, l'entramat de bigues en mal estat està afectant l'estructura dels immobles adjacents.

EDIFICI LLEIG

Els veïns també reclamen que s'enderroqui l'edifici que hi ha a la cantonada entre el carrer Balmes i l'Onze de Setembre. Asseguren que està en molt mal estat i amb risc de despreniments. També reivindiquen que el solar adjacent a la construcció es reconverteixi en un parc amb zones d'esbarjo.

seu veinal

Al número 51 del carrer Balmes es troba la que va ser la seu de l'Associació de Veïns, un espai que, segons expliquen, ha patit fuites d'aigua, provocant l'ensorrament del fals sostre. Volen que s'arregli i se li doni algun ús, ja que actualment no disposen de cap seu on poder-se reunir.

cine

Pel que fa a l'antic cinema, ubicat al mateix carrer, el president de l'AV d'Artigues, Salvador Martínez, ha fet una crida perquè l'Ajuntament l'enderroqui i construeixi un edifici polivalent, com ara un centre cívic.

BADAGATS

Des de l'associació veïnal també denuncien les males olors que desprèn el solar que acull l'associació Badagats, ubicat entre el carrer Bogatell i Joan XXIII. Unes fortes olors, provocades pels animals i els productes de desinfecció, que han generat moltes queixes entre els veïns, sobretot a l'estiu. Els veïns reclamen que l'Ajuntament traslladi aquesta entitat a un altre indret. Aquest dijous, representants de l'entitat veïnal s'han reunit a la plaça d'Artigues, on ha compartit els detalls de les gestions que estan fent amb l'executiu local, amb qui ja s'han trobat en cinc ocasions.