Els veïns de Can Ciurana de Montgat, preocupats per la instal·lació d'una antena 5G sense permís

Els veïns de Can Ciurana de Montgat, preocupats per la instal·lació d'una antena 5G sense permís
Redacció
29/09/2023 - 20:48

Can Ciurana, Montgat - L'Associació de Veïns de Can Ciurana de Montgat ha exigit al ple municipal que es retiri una antena telefònica que s'està instal·lant sense permís al terrat d'una comunitat de veïns. L'ajuntament els dona la raó, assegura que han aturat la instal·lació fins a tres vegades, i han proposat ubicacions alternatives lluny dels habitatges.

Una cinquantena de veïns han traslladat al ple de Montgat d'aquest dijous les seves queixes i han exigit la retirada immediata de l'antena 5G, que està parcialment instal·lada en un terrat a tocar del Parc del Tramvia.

Durant el ple, el govern local ha detallat les tres vegades que la policia local ha aturat la instal·lació. La segona tinenta d'alcaldia, la regidora Mercè Marín, ha assegurat que l'antena no s'instal·larà en aquest terrat perquè no és un dels llocs acordats entre la companyia telefònica i l'ajuntament.

Els veïns celebren que el consistori vulgui moure les antenes a espais més apartats dels habitatges, perquè les consideren perilloses. Recordem, però, que l'Organització Mundial de la Salut considera que aquest tipus de tecnologies són segures i que no hi ha cap estudi que demostri efectes negatius en la salut humana.

antena 5g
L'antena instal·lada al barri de Can Ciurana