Els veïns de Canigó sense alternativa residencial podrien reallotjar-se a mitjà termini

Els veïns de Canigó sense alternativa residencial podrien reallotjar-se a mitjà termini
Sara Nicolás
28/02/2024 - 14:06

Badalona - L'Ajuntament de Badalona treballa amb el Departament d'Habitatge de la Generalitat per trobar un allotjament a mitjà termini pels veïns de l'edifici número 9 del carrer del Canigó que ho sol·licitin. De fet, el govern local ha anunciat AQUEST DIMECRES que la Generalitat ha ofert 15 habitatges per als veïns de l'edifici número 9 del carrer del Canigó. En funció dels informes de la resta d'inspeccions, s'estudiaria incloure també altres afectats que necessitessin reallotjament.

Per al moment hi ha un total de 7 famílies que han sol·licitat ajuda en matèria d'allotjament al consistori local. L'alcalde de Badalona ha assegurat que confien trobar aviat alternatives de la mà de l'Agència Catalana de l'Habitatge. A banda, però, han iniciat converses amb grans tenidors per trobar pisos. Ara negocien el període de cessió i l'estat dels immobles.

D'altra banda, el govern local ha emès un comunicat on assegura que els informes de l'Ajuntament sobre l'esfondrament ja s'han lliurat a la jutgessa que porta la investigació. D'aquesta manera respon al comunicat emès pel Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona ahir, on denunciava la lentitud de la investigació de les causes de l'incident. En el text, afegeix que l'executiu té plena confiança en la investigació que du a terme el jutjat número 1 de Badalona, però també demana que tant la justícia com els professionals involucrats en la investigació puguin treballar sense pressió. L'Ajuntament també recorda que ha contractat un despatx d'arquitectes recomanat per Bombers per la seva experiència en construccions ceràmiques i que aquest disposa de tota la informació necessària per fer el diagnòstic pertinent.