Els veïns de Canyadó volen lavabos públics al barri i que es millori l'enllumenat a Can Ribó

Els veïns de Canyadó volen lavabos públics al barri i que es millori l'enllumenat a Can Ribó
Àlex Sisó / Àngel Hernández
29/01/2024 - 21:24

Badalona - Els veïns de Canyadó valoren positivament l'increment de la presència policial a la zona d'oci de Can Ribó, un fet que ha permès incrementar la seguretat al barri i reduir els robatoris. Lamenten, però, que continuen patint els actes incívics que provoquen els joves que surten de festa, els quals fan les seves necessitats a la via pública i provoquen desperfectes a vehicles i mobiliari urbà. Els veïns reclamen a l'Ajuntament que s'instal·lin lavabos públics, s'intensifiquin els controls d'alcoholèmia i es millori la il·luminació als carrers del polígon.

VEINS BARRI
Andreu Cabo, president de l'AV de Canyadó, i Joan Arqué, veí

Tot i que durant els mesos d'hivern la situació no és tan greu com a l'estiu, els veïns de Canyadó asseguren que els joves que freqüenten les discoteques del polígon de Can Ribó fan malbé les papereres i trenquen els retrovisors i vidres dels vehicles estacionats, sobretot quan tornen de festa. Fan una crida a què l'Ajuntament instal·li urinaris públics, ja que moltes persones aprofiten les zones de vegetació per orinar. També reclamen que la policia acompanyi els trajectes dels autobusos, perquè el comportament d'alguns joves provoquen molèsties a la resta d'usuaris. Ho explica el president de l'Associació de Veïns de Canyadó, Andreu de Cabo, i en Joan Arqué, un veí.

L'increment de la il·luminació també és una demanda que fan els responsables dels locals d'oci nocturn, els quals també han pres mesures per evitar que els clients de les seves discoteques pateixin robatoris a l'exterior dels locals. El responsable d'Espai Titus, Pepe Reis, explica que han limitat l'hora en què els joves poden sortir i entrar gratuïtament. Una mesura que, sumada a l'increment de la presència policial, ha permès millorar la seguretat.

Els veïns de Canyadó també lamenten que a altes hores de la matinada pateixen molèsties per l'elevat volum de la música provinent dels vehicles que circulen pels carrers del barri. Denuncien que alguns circulen a velocitats elevades. Reclamen a l'Ajuntament que s'instal·lin nous semàfors i reductors de velocitat.