Els veïns de La Salut gaudeixen de l'estrena dels dos curtmetratges produïts aquest any al barri

Els veïns de La Salut gaudeixen de l'estrena dels dos curtmetratges produïts aquest any al barri
Judit Larios
03/12/2023 - 17:23

La Salut, Badalona - El barri de La Salut és el protagonista de dos curtmetratges que s'han produït aquest any a Badalona. Tots dos s'han presentat aquest dissabte en una projecció a l'Associació de Veïns Juan Valera, que s'ha dut a terme dins el marc de la Festa Colors de la Convivència.

Els curtmetratges buscaven donar veu als veïns del barri per explicar les seves històries de vida i generar cohesió social. Així, les produccions han volgut posar en relleu els aspectes positius del barri, sovint marcat pel seu índex de vulnerabilitat, i animar als veïns a implicar-se per millorar-lo.

El primer curt, 'Això no és Disneylandia', ha involucrat una desena d'alumnes de l'institut Enric Borràs que relaten experiències personals i del seu entorn. Produït per Badalona Comunicació, s'emmarca en el programa Salto del Eje, que promou la creació cinematogràfica com a eina de transformació social. Els protagonistes del segon curtmetratge, titulat 'Històries de vida del barri de La Salut', són veïns que narren la seva arribada al barri als anys 50 o 60 i com ha canviat des d'aleshores.