Els veïns de Trinitat Vella i Nova reclamen la connexió per mitjà del metro

Els veïns de Trinitat Vella i Nova reclamen la connexió per mitjà del metro
Mar Martínez
10/06/2024 - 14:15

Barcelona - Cadena humana aquest cap de setmana per reivindicar millores en la xarxa de metro. Mil cinc-centes persones hi han participat per demanar que es connectin les parades de Trinitat Nova, a la línia 3, i de Trinitat Vella, a la línia 1, molt a prop de Santa Coloma de Gramenet.

Els veïns de la zona han defensat aquest dissabte la connexió de les dues parades, a les línies verda i vermella, amb un túnel que no arribaria als 900 metres de longitud. Des del col·lectiu d'entitats 'La Trinitat per la mateixa via' diuen que no té sentit que per anar d'una banda a una altra d'un mateix districte hagin de fer transbord a la plaça de Catalunya. Expliquen que a la zona Llobregat hi ha una bona connectivitat que no hi és a la banda del Besòs i que diversos estudis calculen que la connexió donaria resposta a més de nou mil usuaris diaris.

Metro Trinitat cadena humana 3

La plataforma reclama que el projecte de connexió de Trinitat Nova i Trinitat Vella surti del calaix i se li posi data. La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona diu que el projecte per lligar aquestes dues zones, però també Nou Barris amb Sant Andreu i Santa Coloma es va deixar de banda el 2008. Denuncien que barris amb rendes mitjanes i baixes tinguin pitjor comunicació que barris cèntrics i benestants.