Els veïns del Fòrum volen que els macrofestivals acabin a les 10 de la nit i se celebrin fora de Barcelona

Els veïns del Fòrum volen que els macrofestivals acabin a les 10 de la nit i se celebrin fora de Barcelona
Àlex Sisó
13/06/2023 - 21:10

Badalona - Els veïns de la zona del Fòrum, bona part d'ells de Sant Adrià de Besòs, es mostren molestos per l'elevat soroll que generen macrofestivals que se celebren a la zona, com el Primavera Sound o el Cruïlla. Des de la Plataforma Stop Concerts demanen a les institucions que Barcelona deixi de ser la discoteca d'Europa i es busquin altres terrenys de l'entorn metropolità on celebrar grans esdeveniments.

En una entrevista al BDN 360, l'Enric Navarro, veí de la zona del Fòrum i portaveu de la plataforma Stop Concerts, reclama que els macrofestivals canviïn d'horari, finalitzin com a màxim a les 10 de la nit, i respectin els aforaments. Tot per evitar que la capital catalana esdevingui l'enemiga del descans. Navarro ha detallat els motius pels quals considera que el Parc del Fòrum no és un lloc adequat per dur a terme aquest tipus d'esdeveniments musicals.

Problemes de salut com l'estrès, la hipertensió, l'insomni i l'ansietat, entre altres. I és que Navarro recorda que l'OMS situa la contaminació acústica com el segon tipus de contaminació més greu després de l'atmosfèrica. Lamenta que en aquests macroesdeveniments prevalguin els beneficis econòmics de l'oci nocturn per sobre de la salut de les persones. Navarro ha destacat que a la Plataforma Stop Concerts han rebut, fins i tot, queixes de veïns de Mataró molestos amb els elevats decibels provinents del Parc del Fòrum.

Entrevista al BDN 360