Veïns del Centre i Dalt la Vila demanen mesures eficients per protegir les façanes durant el correfoc

Veïns del Centre i Dalt la Vila demanen mesures eficients per protegir les façanes durant el correfoc
Judit Larios / Berta Soler
02/05/2024 - 11:52

Badalona - Els veïns d'alguns carrers del Centre i Dalt de la Vila per on passen els correfocs de les festes demanen mesures per protegir les seves façanes de les espurnes. Assenyalen que tapar-les amb cartró no és suficient i lamenten que se'ls malmetin any rere any. Una de les solucions proposades des de l'associació de veïns és la col·locació de lones de grans dimensions a una alçada mínima d'un pis.

En els carrers més estrets, com el de la Mercè, al Centre, o el de la Quintana Alta, a Dalt de la Vila, les guspires de foc no tenen espai per caure a terra i esclaten contra els edificis. Els veïns denuncien les marques visibles que queden a les parets i les finestres. Els qui tenen façanes revestides les pinten més sovint del que voldrien, mentre que els qui les tenen de rajola o pedra assumeixen que no les poden reparar.

. L'Alícia Jacas i el David Codina són dos veïns del Centre.

Els afectats demanen que se'ls proposi una solució que els permeti deixar de protegir amb cartró els seus habitatges abans de cada correfoc. Són conscients, però, que a falta de menys d'un mes pel de les Festes de Maig, hauran de tornar a fer servir aquest mètode. Això sí, reclamen que ja s'hagi trobat una alternativa de cara a la Festa Major d'Agost. Una opció que defensen és col·locar lones en comptes de cartrons ja que es tracta d'un material més resistent.

Marta Soler és la presidenta de l'AV Centre / Josep Javier Garcia i Alícia Jacas són veïns de la zona