Els Verds de Badalona demanen suspendre l'aprovació definitiva del Catàleg de camins d'ús públic

Els Verds de Badalona demanen suspendre l'aprovació definitiva del Catàleg de camins d'ús públic
Laia Martínez
09/05/2024 - 18:46

Badalona - Els Verds de Badalona denuncien que només hi hagi 12 camins rurals d'ús públic senyalitzats al catàleg, aprovat inicialment per l'Ajuntament de Badalona al ple d'aquest abril. Titllen aquesta xifra d'insuficient. És per això que aquesta tarda han presentat al·legacions a l'edifici del Viver perquè se'n sumin 30 més i es tinguin en compte altres consideracions. La primera de totes, que se suspengui l'aprovació definitiva fins que no es rectifiquin algunes mancances.

ELS VERDS BADALONA VIVER 2

Una de les primeres traves amb què s'ha trobat aquesta entitat, diuen, és la dificultat que han tingut per accedir i estudiar l'expedient obert al públic durant un termini escàs, apunten, de tan sols 20 dies. Recriminen també que no s'ha fet un procés participatiu prèviament a entitats lligades als camins rurals de la Serralada de Marina per a l'elaboració del catàleg.

  • Francesc Alfambra és el president de l'Associació Ecologista Els Verds de Badalona.
ELS VERDS BADALONA VIVER 3

Els Verds detallen que falten molts camins destacats del municipi que no s'han considerat en aquest inventari. Una xarxa de camins rurals, apunten, per millorar la salut de la ciutadania, lluny de la contaminació.

Demanen, per tant, que se suspengui el procés i que s'obri un procés participatiu de consulta amb les entitats Fòrum del Medi Ambient de Badalona, el Centre Excursionista de Badalona, l'Agrupació Excursionista de Bufalà i les associacions de veïns de Canyet, Bonavista i Pomar.