Emotiu retrobament en els 50 anys del Mundial Escolar de Bàsquet del Col·legi Badalonès

Emotiu retrobament en els 50 anys del Mundial Escolar de Bàsquet del Col·legi Badalonès
Albert Guerra
02/04/2024 - 21:03

La Plana - El 6 d'abril de 1974, l'equip de bàsquet del Col·legi Badalonès aconseguia el Mundial Escolar de Bàsquet després de vèncer en la final l'institut Zagreb de Iugoslàvia. 50 anys més tard de la fita, els protagonistes d'aquell partit s'han retrobat en un emotiu homenatge a La Plana en el marc de la Copa Colegial.

Jordi Cairó, Ernesto Delgado, David Pastor, Joaquim Vila, Toni Ametller, Josep Maria Margall i els delegats Manel Dunjó i Joan Escalada i Maite Farrés i Pili Sempere -vídues de Rodolfo Fernández i Mia Ferrer, han tornat a aixecar la Copa del Mundial Escolar de bàsquet 50 anys després en un pavelló de La Plana completament entregat. Pell de gallina i ulls plorosos entre els guardonats, que han començat la jornada amb un dinar per recordar anècdotes d'aquell torneig i que ha acabat amb uns postres en forma d'ovació.

Pel que fa al partit, els Dimonis han tingut el tir per guanyar contra l'Àgora de Sant Cugat però han acabat perdent per la mínima contra els cugatens i d'aquesta forma s'acomiaden de la Copa Colegial als vuitens de final.