En 20 anys el projecte solidari 'Lluita Adolescent per la Pau' del Col·legi Badalonès ha destinat 100.000 euros a 30 oenegés

En 20 anys el projecte solidari 'Lluita Adolescent per la Pau' del Col·legi Badalonès ha destinat 100.000 euros a 30 oenegés
Raquel Moreno Escudero
22/03/2024 - 16:01

Badalona - Una entitat internacional de motards que lluita contra els abusos a infants, serà la principal beneficiària de la recaptació del projecte solidari «Lluita Adolescent per la Pau» del Col·legi Badalonès d'enguany. També l'Ateneu de Sant Roc rebrà part de les aportacions econòmiques que es recullin durant el curs. Aquest any la LLAP celebra el seu 20è aniversari, amb un balanç de 100.000 euros en donacions adreçades a una trentena d'onegés.

llap 5

L'efemèride s'ha celebrat amb un cicle de xerrades dirigides a tot l'alumnat de secundària i amb la presència de representants d'algunes de les entitats que ja s'han beneficiat d'aquesta iniciativa solidària que implica a tota la comunitat educativa, com ara l'Associació Capaç i Vàlida. Una de les impulsores del projecte i professora del centre ja jubilada, Roser Petit, segueix col·laborant com a voluntària i ha posat en valor l'aprenentatge que significa per als estudiants participar de la LLAP.

La LLAP es va constituir l'any 2004, arran dels atemptats de l'11M a Madrid. Des d'aleshores han sorgit diferents activitats benèfiques per a recaptar diners com les ja conegudes rosetes solidàries per Sant Jordi, però també moltes altres com el Mercat Solidari de Nadal i la Fira del Trasto, el Bàsquet Solidari o la Rifa contra el Càncer Infantil. Cada curs, l'alumnat estudia diferents projectes solidaris i, per votació, s'escull el principal beneficiari. Des de la direcció del centre asseguren que la LLAP s'ha convertit en un pilar bàsic del projecte educatiu del Col·legi Badalonès.