En la pell d'una persona cega

En la pell d'una persona cega
Laia Martínez / Laura Valverde
01/06/2023 - 19:11

Badalona - Els jugadors del Joventut Guillem Vives i Pep Busquets s'han posat en la pell d'una persona cega o amb una discapacitat visual greu. Durant aquesta tarda han experimentat només una pinzellada del que és el seu dia a dia. La jornada ha començat amb una visita a la seu de l'ONCE de Badalona. Sota el lema 'Amb Tu Transformem Vides', es tracta d'un repte emmarcat en la Setmana de l'ONCE, on esportistes i personalitats destacades s'han embenat els ulls durant unes hores a 18 centres i agències d'aquesta entitat distribuïdes arreu de Catalunya.

Rebuts a l'entrada de les oficines de l'ONCE, al barri del Progrés, un grup de veïns i afiliats ha aprofitat per fer-se unes fotografies amb els dos jugadors verd-i-negres abans de començar la jornada. Un cop dins, els han embenat els ulls. Amb el sentit de la vista anul·lat, Pep Busquets i Guillem Vives han pogut experimentar, en primera persona, com seria el seu dia a dia si fossin invidents, amb l'ús també d'un bastó. Una forma de visibilitzar aquest col·lectiu. El jugador Pep Busquets:

Tant l'un com l'altre han berenat unes pastes i un cafè. Amb el hàndicap que han hagut de menjar o beure sense un dels sentits que més utilitzen diàriament: la vista.

WhatsApp Image 2023-06-01 at 17.20.31WhatsApp Image 2023-06-01 at 17.22.04

Des de l'ONCE expliquen que han impulsat aquesta activitat per donar a conèixer la seva feina, mostrar quines capacitats tenen els afiliats i també sensibilitzar la ciutadania. L'objectiu és crear, diuen, una societat més inclusiva, igualitària i humana. Eduardo González és el director de l'ONCE Badalona:

Els dos jugadors de la Penya han continuat la jornada anant, amb els ulls tapats, fins a la pista exterior de bàsquet situada a la plaça dels Països Catalans per provar d'encistellar tirs lliures.

WhatsApp Image 2023-06-01 at 17.51.17

El jugador Guillem Vives:

La Setmana de l'ONCE acabarà aquest dissabte a Port Aventura. Durant aquests dies Sor Lucia Caram, la xef Carme Ruscalleda o membres del grup Doctor Prats també han experimentat el dia a dia d'una persona cega en diferents municipis del territori català.

Aquí podeu veure l'entrevista del BDN360º: