En marxa la campanya per immunitzar els nadons contra la bronquiolitis

En marxa la campanya per immunitzar els nadons contra la bronquiolitis
Laia Martínez / Eva Gómez
10/10/2023 - 21:21

Badalona - Ja ha començat la campanya per immunitzar els nadons per prevenir la bronquiolitis. Aquesta setmana han arribat 2.269 dosis per al Barcelonès Nord i Maresme. Per conèixer tots els detalls, hem visitat el CAP Gran Sol de Badalona que aquesta tarda ha tingut un goteig constant de famílies que s'han apropat amb les seves criatures de fins a 6 mesos.

INFANT CAP GRAN SOL NADÓ VACUNA BRONQUIOLITIS 4
INFANT CAP GRAN SOL NADÓ VACUNA BRONQUIOLITIS 2

Una de les principals causes d'hospitalització en infants menors de 5 anys és contraure un virus altament contagiós conegut com a VRS, virus respiratori sincicial. I és que pot derivar en bronquiolitis, pneumònia o altres complicacions greus. És per això que s'ha posat en marxa la campanya perquè les criatures nascudes entre abril i setembre rebin les primeres dosis d'aquest anticòs als centres de primària. També la rebran aquelles que acabin de néixer entre aquest octubre i el març de l'any vinent, que se'ls administrarà abans de marxar de l'hospital.

Edith Gil és infermera de pediatria del CAP Gran Sol

Des del minut 0 que posem l'anticòs ja fa els efectes positius. És un anticòs molt eficaç, d'un 75 o 80%

Les famílies que hagin de dirigir-se a un centre d'atenció primària rebran un SMS informatiu per demanar cita. Precisament en aquest CAP Gran Sol, han començat la campanya durant les tardes i just avui s'han apropat moltes famílies que volien protegir els seus nadons de possibles complicacions derivades d'aquest virus.

Melisa Bravo és una mare primerenca que ha vingut amb el seu fill, en Mario, nascut fa dues setmanes

L'any passat, de fet, aquest virus va causar 7.523 bronquiolitis en menors d'un any, amb 1.058 hospitalitzacions.

📺 Notícies TV:

Badalona Notícies (10/10)

📺 Connexió del Badalona TRES60: