En marxa les obres de la nova àrea d'endoscòpia digestiva i respiratòria de l'HGTP

En marxa les obres de la nova àrea d'endoscòpia digestiva i respiratòria de l'HGTP
Àlex Valero
04/08/2023 - 13:56

Badalona - Ja han començat les obres de la nova àrea d'endoscòpia digestiva i respiratòria de l'Hospital Germans Trias. Entrarà en funcionament la propera primavera i s'ubicarà en una planta que corona l'edifici polivalent que es va aixecar amb motiu de la pandèmia.

obres can rutiii

La nova unitat permetrà realitzar les exploracions d'endoscòpia intervencionista més punteres. Serà gràcies a la incorporació d'una tecnologia que aportarà diferents millores qualitatives en àmbits com, per exemple, la seguretat. A més, significarà doblar la superfície actual per poder incrementar les exploracions digestives i respiratòries. Des de l'Hospital Germans Tries asseguren que és una reforma molt necessària perquè l'endoscòpia és una activitat que està a l'alça.

La nova planta també està concebuda pensant en la transformació de l'endoscòpia en les properes dues dècades, on la robotització, la intel·ligència artificial i la realitat virtual, entre altres, estaran molt presents. Un avenç de la tecnologia que és clau per garantir una bona intervenció. A més, permet detectar lesions que abans no es podien veure.

obres can ruti

La inversió d'aquesta reforma serà de 6 milions d'euros i comportarà un increment de professionals i una renovació dels recursos materials.