En marxa un dispositiu de Salvament Marítim per localitzar un desaparegut a la platja de la Mar Bella

En marxa un dispositiu de Salvament Marítim per localitzar un desaparegut a la platja de la Mar Bella
Judit Larios
10/03/2024 - 15:51

Badalona - ACTUALITZACIÓ A LES 19.30H

Un dispositiu de Salvament Marítim treballa des d'ahir per localitzar un desaparegut a la platja de la Mar Bella de Barcelona. Després d'ampliar el radi de cerca, l'helicòpter de l'operatiu ha rastrejat també el litoral de Badalona i el de Sant Adrià de Besòs.

Els submarinistes de la unitat subaquàtica de la Guàrdia Civil (GEAS), el cos policial que lidera la cerca, han fet diverses immersions aquest cap de setmana per intentar localitzar el desaparegut a la zona on va ser vist per última vegada. Els helicòpters, els vaixells i les dotacions terrestres han cobert una àrea més àmplia, ja que no es descarta que els corrents del mar hagin arrossegat el cos cap a una altra zona. Hi col·laboren els Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona. Amb tot, la previsió és que el desaparegut es pugui trobar en els pròxims dos o tres dies.

La cerca es va engegar ahir al voltant de les 2 de la tarda. Va ser després de rebre l'avís d'un testimoni que va veure una persona vestida amb neoprè agafada a una boia. En arribar-hi els reforços, es va deixar anar i va desaparèixer enmig del fort onatge. Les condicions meteorològiques adverses van dificultar la cerca, que s'ha reprès aquest diumenge durant tot el dia sense resultats. Tot i que les condicions havien millorat, des de la Guàrdia Civil assenyalen que continuaven sense ser òptimes a causa del vent i la visibilitat limitada al mar.

El dispositiu es reprendrà demà a primera hora del matí. Es confia que, un cop passat el temporal, la cerca sigui més fàcil a causa de la baixada del mar i la millora de la visibilitat. Fins ara, no es té constància que s'hagi denunciat la desaparició de ningú.