En marxa una campanya de sensibilització sobre els riscos del consum de substàncies addictives

En marxa una campanya de sensibilització sobre els riscos del consum de substàncies addictives
Àlex Valero
28/07/2023 - 15:26

Badalona - El Departament de Salut de l'Ajuntament de Badalona i l'Associació d'Intervenció comunitària en Drogues duen a terme aquesta nit, a la zona d'oci de Can Ribó, una campanya de sensibilització per conscienciar als més joves dels riscos del consum de substàncies addictives.

A partir de les 10 de la nit i fins a les 2 de la matinada, s'instal·larà una carpa on educadors i educadores s'ocuparan d'informar els joves dels riscos que comporten certes drogues i el consum d'alcohol. Com actuar davant d'un coma etílic o quins són els efectes de les substàncies addictives més comunes, són els principals dubtes que resolen els encarregats d'aquesta campanya de sensibilització. Una iniciativa que cada vegada és més acceptada pels joves, i és que els educadors se sorprenen amb la quantitat de gent que s'apropa a informar-se.

El target principal són els joves d'entre 16 i 18 anys, ja que són aquells que s'inicien en el món de l'oci nocturn. Una generació que, segons els especialistes, necessita més pautes educatives a les escoles per ser conscients dels riscos que comporten les substàncies addictives. Pol Vergara, tècnic de l'entitat ASAUPAM, assegura que 'la prevenció i la informació és una eina molt necessària perquè la gent pugui tenir una idea més propera de quins poden ser els riscos'.

Aquesta campanya de sensibilització ja s'havia fet en festivitats més populars com el carnaval, però a partir d'ara es durà a terme de manera més periòdica.