Engeguen una campanya de micromecenatge per portar a judici el PDU de les Tres Xemeneies

Engeguen una campanya de micromecenatge per portar a judici el PDU de les Tres Xemeneies
Judit Larios
14/09/2023 - 20:56

Sant Adrià de Besòs - La plataforma Entesa per un gran parc litoral ha engegat una campanya de micromecenatge amb l'objectiu de recaptar 15.000 euros per portar la Generalitat a judici. El conjunt d'entitats que formen l'Entesa volen finançar així el cost del procés judicial que van iniciar el maig, quan van presentar un recurs contenciós administratiu contra el Pla Director Urbanístic de les Tres Xemeneies.

El recurs judicial reclama que el PDU es declari nul de ple dret, per aconseguir així aturar el que consideren un procés especulatiu que inclou la construcció de pisos en una zona inundable. La plataforma preveu que el recurs s'admeti a tràmit pròximament, i serà llavors quan comenci el procés judicial contra la Generalitat i la resta d'actors que s'hi personin. L'estimació és que el procés s'allargui durant, com a mínim, dos anys.

Des de la plataforma admeten que la interposició d'aquest recurs no aturarà l'execució del projecte mentre no arribi la resolució. Expliquen que es podria demanar com a mesura cautelar, però que en cas que el jutge ho acceptés es requeriria el pagament d'una fiança molt elevada que no podrien assumir. Tot i això, es mostren confiats que, tot i la lentitud del procés, la justícia s'acabarà posant de part seva.

La campanya, que porta per nom 'Salvem el litoral de les Tres Xemeneies', s'ha dut a terme a través del web Goteo i té un termini de 40 dies per aconseguir un import mínim de 15.000 euros. Els diners serviran per cobrir les despeses d'advocats, així com el cost del procés judicial i de fer front als recursos d'apel·lació.