Enmig la primera calorada de l'estiu

Enmig la primera calorada de l'estiu
Ingrid Vicent
10/07/2023 - 10:15

Badalona - Estem en la primera calorada de l'estiu. Aquest cap de setmana la temperatura a Badalona s'ha enfilat cap a la xifra dels 30ºC. Un valor que es tornarà a repetir durant la primera part d'aquesta setmana.

Demà dimarts arribarà el pic de calor. La massa d'aire càlid que tenim a sobre s'intensificarà encara més i la calor continuarà molt marcada. Les altes temperatures començaran a afluixar a partir de dimecres, però no serà fins entrat al segon tram de setmana que la calor es notarà menys sufocant.

Aquest dilluns la calor es manté ben alta. La temperatura mínima ha marcat valors al voltant els 24 °C. El termòmetre s'enfilarà ràpidament i els valors de màxima tornaran a repetir xifres de 30 °C.

L'ambient es mantindrà humit i la xafogor elevada. A diferència del cap de setmana el vent marítim bufarà suau i les onades perdran força amb una mar en estat de marejol.

Serà un dilluns assolellat en general, tot i que, de forma puntual, poden aparèixer alguns núvols baixos costaners. El cel es veurà enterbolit per la presència de pols sahariana en suspensió.

Dimarts la calor s'intensificarà. La nit vinent amb xafogor molt marcada fruit de la presència de núvols alts que arribaran des de l'interior i retindran l'escalfor durant les hores nocturnes. Durant el matí s'imposarà el sol, ho farà acompanyat per la formació d'alguns núvols baixos costaners que, a partir de migdia, podran deixar el cel emblanquinat.