Entitats de La Salut Alta i La Pau surten al carrer, amb motiu del 8M

Entitats de La Salut Alta i La Pau surten al carrer, amb motiu del 8M
Mar Martínez
08/03/2024 - 16:00

Badalona - La plaça d'Antonio Machado ha estat aquest matí punt de partida de la marxa que han organitzat entitats dels barris de La Salut Alta i de La Pau, amb motiu del 8M.

Coratge, drets salarials, comunicació, educació, empoderament, suport mutu i defensa dels drets de les dones i, amb aquests, els dels seus fills. De tot això, parlaven les participants abans de començar la marxa.

  • Maritza Rueda és professora de castellà a la Fundació Salut Alta.

La trobada ha servit per recordar, en un manifest, les treballadores del sector tèxtil que el 1875, a Nova York, van reivindicar els seus drets laborals, la qual cosa va costar la vida a 120 d'elles, a mans de la policia. Un manifest on també han reflectit, entre altres coses, les millores educatives de les nenes al Pakistan. Però també el llarg trajecte per recórrer en professions associades als homes, o la inseguretat que pateixen les dones a l'espai públic quan es fa fosc.

El Casal Cívic i Comunitari i la Fundació Salut Alta, la Fundació Germina i l'Espai Polivalent de La Pau han participat en aquesta acció.