Entitats ecologistes exigeixen mà dura als ports per fer complir la normativa mediambiental

Entitats ecologistes exigeixen mà dura als ports per fer complir la normativa mediambiental
Redacció
12/09/2023 - 21:19

Badalona - Les entitats Badalona Mar i Preservem el Litoral exigeixen que els ports compleixin amb les mesures d'impacte ambiental que se'ls requereix per llei. Ho demanen després d'assegurar al programa Badalona Matí que la platja de Badalona pateix una regressió anual de dos metres.

Aquesta problemàtica s'explica per dos motius, principalment: d'una banda, la construcció de ports nàutics al llarg de tot el litoral de Catalunya i, d'altra banda, l'insuficient abocament de sorra natural al mar. Això, diuen, fa trontollar des de fa dècades el sistema de transport de sediments i des de les entitats critiquen que els ports no reverteixin la situació per evitar gastar recursos econòmics.

En aquest sentit, durant molts anys hem volgut dissenyar el litoral a la nostra mida a mesura que abocàvem sorra al mar per crear platges artificialment. Segons els experts, continuar fent això és el mateix que tirar diners públics al mar.

Les entitats alerten que cada any les destrosses que puguin fer els temporals seran pitjors, ja que asseguren que les platges han perdut tota la capacitat d'apaivagar el fort onatge i els corrents. Una de les solucions que proposen és la d'obligar els ports a complir amb l'abocament de sorra que pertany a cada platja, i remarquen que caldria imposar més mesures punitives als qui no ho compleixin.