Entitats veïnals de tot l'Estat reclamen canvis 'estructurals' en les polítiques d'habitatge

Entitats veïnals de tot l'Estat reclamen canvis 'estructurals' en les polítiques d'habitatge
Jordi Ribàs / Sílvia Villarroel
15/01/2024 - 19:43

Barcelona - Entitats veïnals de tot l'Estat han presentat l'anomenada 'Declaració de Barcelona' per exigir polítiques d'habitatge que redueixin els desnonaments, augmentin el parc de pisos públics i evitin la gentrificació. Una proposta aprovada per les associacions de 15 grans ciutats d'Espanya, i que ha estat presentada aquest dilluns per la CEAV, la Confederació Estatal d'Associacions Veïnals, juntament amb la Confederació de Catalunya, de la qual forma part l'entitat veïnal badalonina, la FAVB.

Exigeixen combatre l'especulació i la gentrificació; revisar i reformar les plusvàlues urbanes; fiscalitzar el mercat global; crear un registre d'habitatges buits; i incrementar les inversions públiques en habitatge, que encara s'ha de garantir com un dret fonamental. Així mateix ho ha assenyalat el badaloní Julio Molina, president de la CEAV, qui ha destacat que la trobada ha tingut lloc després de diversos mesos de treball conjunt entre les confederacions i federacions veïnals que l'han convocat. Les conclusions seran lliurades a les més de tres mil entitats veïnals de tot l'Estat.

Jaume Artigues, membre de la comissió d'habitatge de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, considera que el tema de l'habitatge és un problema col·lectiu, i per això espera que s'hi sumin també altres sectors i entitats socials. Ara, resten a l'espera de poder reunir-se amb la ministra d'habitatge, Isabel Rodríguez, per traslladar-li les seves peticions i reclamacions.