Entre 40 i 50 pacients ingressen anualment a l'Institut Guttmann amb seqüeles neurològiques per accidents de trànsit

Entre 40 i 50 pacients ingressen anualment a l'Institut Guttmann amb seqüeles neurològiques per accidents de trànsit
Àlex López
17/11/2023 - 09:30

Badalona - Més de la meitat presenten traumatismes cranioencefàlics, mentre que el 40% ingressa amb lesions medul·lars. Des de l'institut Guttmann, on realitzen sessions de rehabilitació per a les víctimes d'accidents de trànsit, asseguren que la sensibilització envers la seguretat viària ha tingut un efecte positiu, i s'ha reduït el nombre de víctimes a la carretera. Tot i això, cal continuar conscienciant al respecte, ja que molts dels casos d'accidents es deuen a imprudències al volant. Precisament l'Àngel Navío va patir un accident a causa de la fatiga. Més de 10 anys després en pateix les conseqüències. Per això insisteix en prendre consciència al volant.

Una errada pot acabar significant un drama per a tota la vida

Els tractaments tenen l'objectiu d'assolir una millora neurològica i de nivell funcional, però moltes seqüeles queden de manera permanent. És per això que professionals i pacients coincideixen en la importància de la prevenció. Als pacients se'ls apliquen tècniques de teràpia ocupacional, i fisioteràpia de tot tipus, tot i que cada pacient és un cas diferent.

El tractament consisteix a avaluar personalment a cada pacient i a aplicar totes les tècniques de rehabilitació. Dra. Margarita Vallès

Aquest mateix diumenge se celebra el Dia mundial en memòria de les víctimes de trànsit, en què l'Institut Guttmann realitzarà un acte amb col·laboració amb el Servei Català de Trànsit i l'Ajuntament de Barcelona per homenatjar les persones mortes en carretera i els seus familiars.

Amb aquesta commemoració, es pretén atreure l'atenció de la població amb relació a les lesions derivades del trànsit, així com les mesures a adoptar per prevenir-les. També es vol recordar els governs i el conjunt de la societat la seva responsabilitat en la salut i la seguretat viària.