Entrenar gairebé a les fosques: un afegit més a les males condicions en què entrenen els esportistes de Paco Águila

Entrenar gairebé a les fosques: un afegit més a les males condicions en què entrenen els esportistes de Paco Águila
Berta Soler Mercader
09/10/2023 - 20:52

Pistes Paco Águila - Dos robatoris seguits de cablejat a les pistes d'atletisme i rugbi del barri de Canyet esgoten la paciència dels seus usuaris que aquests dies han d'entrenar, en alguns casos, a les fosques. Demanen que s'arrangi aquest nou incident com més aviat millor, però recorden que això només és un afegit a les pèssimes condicions en què entrenen actualment. Per la seva banda, l'Ajuntament assegura que hi estan treballant per solucionar la incidència al més aviat possible.

Una paciència, la dels esportistes i entrenadors de les pistes Paco Águila, que ja ve minvada per les males condicions en les quals es troben les instal·lacions. Un bon exemple de l'escenari és el material vell i desgastat. A tot això, ara s'hi suma la manca de llum provocada per dos furts de cablejat elèctric, a les matinades de dimarts i dijous de la setmana passada (3 i 5 d'octubre). La conserge de les instal·lacions ens explica que van trobar diverses portes forçades i gairebé la majoria de les tapes de les arquetes arrencades. Des de la Unió Gimnàstica Esportiva de Badalona, l'UGE, admeten que aquesta incidència els limita molt els entrenaments.

Els atletes, que ara entrenen en la penombra, denuncien que entrenar amb aquestes condicions és inacceptable i recorden que el material més modern té, com a mínim, 20 anys. De fet, ara porten a la motxilla també llanternes frontals per precaució. Des de l'equip del Rugby Club Badalona esperen que l'Ajuntament de Badalona actuï amb urgència. I és que dels 52 focus que habitualment els il·luminaven, ara només en funcionen 3, que no arriben a il·luminar la zona de la pista on ells entrenen.

Per la seva banda, des de l'Ajuntament asseguren que volen resoldre tan aviat com es pugui la incidència. A través d'un comunicat, expliquen que serveis tècnics municipals hi estan treballant i expressen que la seva voluntat és que els atletes puguin tornar a entrenar amb normalitat.

📺 Notícia audiovisual: