'Èpica, el llegat de la Fura dels Baus', millor contingut audiovisual dels Premis de Comunicació Local

'Èpica, el llegat de la Fura dels Baus', millor contingut audiovisual dels Premis de Comunicació Local
Badalona Comunicació
14/06/2023 - 19:11

MAC, Granollers - El documental “Èpica, el llegat de la Fura dels Baus”, produït per aquesta casa, Badalona Comunicació, i La Fura dels Baus, s'ha fet amb el guardó al millor contingut audiovisual dels Premis de la Comunicació Local, atorgats per La Xarxa Audiovisual Local i la Diputació de Barcelona. El lliurament dels premis ha tingut lloc aquest dimecres en el marc del Mercat Audiovisual de Catalunya, a Granollers.

fura baus

Han pujat a recollir el guardó a l'escenari de la Fàbrica de les Arts Roca Umbert els directors de la pel·lícula, el periodista David González i el realitzador Joan Clusella, i els productors execitius, Josep Viñeta Balsells i Pep Gatell. González ha volgut reivindicar la importància d'explicar grans missatges a través d'una òptica local:

És un premi que referma la idea que des del món local es poden explicar grans coses. És un documental que parla de transferència de coneixement, de fake news, de ciència... però que també fa protagonistes als veïns del barri del Manresà de Badalona.

La pel·lícula, que ja es pot veure al nostre canal de YouTube, endinsa l'espectador el procés de creació d'un espectacle que planteja preguntes sobre el paper de l'art i la ciència davant els reptes de l'era de la informació. La privacitat, les “fake news” o el funcionament del cervell són alguns dels temes que apareixen a la “performance” i sobre els quals professionals de diferents camps reflexionen en aquesta pel·lícula. Científics, artistes, xefs, filòsofs —entre ells el xef de Mugaritz, Andoni Luis Aduritz, o el neurocientífic Lluís Fuentemilla— i els veïns del barri del Manresà de Badalona han participat en aquest projecte.

Frame documental Èpica Andoni Aduritz
Andoni Luis Aduritz en una imatge del documental.