ERC critica 'la manca d'interès' del PP perquè el Centre de Blockchain de Catalunya es mantingui a Badalona

ERC critica 'la manca d'interès' del PP perquè el Centre de Blockchain de Catalunya es mantingui a Badalona
Laia Martinez
08/11/2023 - 20:02

Badalona - El president del grup municipal d'Esquerra Republicana, Àlex Montornès, critica la manca d'interès que, segons afirma, té el govern de PP perquè el Centre de Blockchain de Catalunya es mantingui a la ciutat.

Els republicans denuncien que no s'ha avançat en la implantació del Node d'Energia d'aquest centre al nostre municipi. Titllen de preocupant el poc interès dels populars per aquests projectes que poden transformar el model econòmic de la ciutat, ja que no han tirat endavant els acords preparats per l'anterior govern. Així ho ha reiterat Montornès a la tertúlia del BDN360º aquest dimecres.

Per la seva banda, l'Ajuntament ha informat que no ha pogut concedir al Centre de Blockchain la subvenció de 150.000 euros d'enguany perquè no hauria rebut la justificació per part de l'ens. La tecnologia de cadena de blocs, recordem, permet construir bases de dades d'informació molt segura, que no es poden manipular. És una eina segura per transferir valor monetari, però també traçar el processament dels aliments, avançar cap al vot electrònic o desenvolupar comunitats energètiques.