La Guàrdia Urbana no va multar cap dels vehicles que van estacionar al parc de Ca L'Arnús

La Guàrdia Urbana no va multar cap dels vehicles que van estacionar al parc de Ca L'Arnús
Laia Martínez | Àlex Sisó
27/05/2024 - 21:16

ERC i PSC acusen el govern del PP de propagar 'fake news' a través del perfil de l'Ajuntament.

Badalona - El passat 14 d'abril, diversos vehicles van estacionar a l'interior del Parc de Can Solei i Ca l'Arnús de Badalona, provocant una imatge que va sobtar els veïns i va provocar crítiques a les xarxes socials. L'ajuntament va reaccionar a través de les seves xarxes socials informant que aquest aparcament no s'havia permès i que la Guàrdia Urbana havia procedit a multar els vehicles. Ara, però, Esquerra Republicana i el PSC han fet públic que en realitat no es va posar cap multa, a través d'un escrit del mateix regidor de Seguretat de l'Ajuntament, Juan Manuel Ruíz, on dona resposta a les preguntes de l'oposició sobre aquest fet. Des de l'executiu local detallen que, tot i que l'ordre era multar, en van arribar els agents, els vehicles havien abandonat la zona després d'una alerta per megafonia.

APARCAMENT 2
Cotxes mal estacionats a Can Solei

En aquest sentit, Esquerra Republicana assegura que el govern popular ha fet un ús partidista de les xarxes socials de l'Ajuntament i ha manipulat la informació, afirmen, fent creure a la ciutadania uns fets no verídics. El president del grup municipal d'Esquerra, Àlex Montornès, acusa el govern d'enganyar a la ciutadania a través dels perfils de xarxes institucionals i afirmen que reclamaran explicacions en el proper ple ordinari.

De forma similar s'ha expressat el president del grup municipal del PSC, Fernando Carrera. El socialista acusa el Departament de Comunicació de fer un mal ús de la informació i veu incomprensible que l'Ajuntament menteixi en aquesta qüestió.

Des del govern local defensen que el dia dels fets, la Guàrdia Urbana va anar fins a Can Solei per multar els cotxes que havien aparcat i que en arribar, només vint minuts més tard, els vehicles havien marxat perquè s'havia avisat per megafonia que, si no es retiraven, els multarien perquè, tal com deia el tuit, l'Ajuntament no havia autoritzat aquest aparcament.

Recordem que aquesta imatge, de cotxes mal aparcats, va despertar la reprovació d'alguns veïns a través de les xarxes socials, com també de l'entitat Defensem Ca l'Arnús, qui denunciava l'ús incorrecte d'espais històrics com a llocs d'estacionament.