ERC insta al govern d'Albiol a no sortir de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública

ERC insta al govern d'Albiol a no sortir de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública
Àlex Sisó
24/01/2024 - 21:03

Badalona - Esquerra Republicana de Badalona denuncia la intenció de l'executiu local d'abandonar l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP) Una decisió que inquieta als republicans perquè, segons diuen, demostra l'escàs interès del govern d'Albiol en preservar i garantir l'accés a un bé bàsic en l'actual context de sequera. Des del govern asseguren que es tracta d'una associació que comporta una elevada despesa anual i que no aporta res a la ciutat.

L'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP) és una entitat sense ànim de lucre que pretén difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l'aigua. El president del Grup Municipal d'ERC, Àlex Montornès, detalla que l'aprovació de la baixa voluntària de l'Ajuntament de Badalona com a membre de l'associació és un dels punts que ha entrat a la Comissió Informativa de Territori que es farà divendres. Un cop dictaminada, passarà pel ple de febrer i amb la majoria absoluta dels populars, diu, no es podrà aturar. Els republicans insten al govern local a reconsiderar la decisió per no fer un pas enrere en la defensa dels interessos de la ciutadania.

Àlex Montornés (ERC)

Des del govern municipal es mostren sorpresos per l'interès que mostra ERC ara que està a l'oposició, ja que, segons afirmen, mentre era al govern no es van pagar les quotes de l'entitat corresponents als anys 2022 i 2023. Afegeixen que l'acord de participació en l'ens es remunta al govern de Dolors Sabater i els obliga a pagar 6.400 euros anuals.

Daniel Aguilera (PP)

Segons el govern, continuar formant part de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP), comportaria haver de gastar prop de 150.000 euros fins a l'any 2047, quan finalitzaria la concessió actual amb l'empresa mixta que gestiona l'aigua a la ciutat, integrada per l'AMB i Aigües de Barcelona.