ERC lamenta que el govern local no informi sobre l'avantprojecte tècnic que havia de convertir la CACI en un centre tecnològic

ERC lamenta que el govern local no informi sobre l'avantprojecte tècnic que havia de convertir la CACI en un centre tecnològic
Àlex Sisó
04/10/2023 - 21:04

Badalona - El president del grup municipal d'ERC, Àlex Montornès, lamenta no tenir cap notícia del govern local amb relació a l'avantprojecte tècnic que havia de convertir l'antiga CACI en la seu de la Fundació CIM-UPC. Montornès assegura que té previst contactar amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) pròximament per interessar-se per la situació en veure que l'executiu d'Albiol, diu, no es mou.

CIM

Entrevistat al BDN 360, Montornès ha recordat que l'anterior govern va fer una feina minuciosa amb l'UPC i la fundació CIM per redactar un acord de col·laboració i un projecte executiu de com havia de ser l'Espai CACI, un centre de referència mundial en l'ambit de la fabricació avançada i de la industria 4.0. Un projecte que comptava amb un pressupost de 6,5 MEUR, dels quals 3,5 milions els aportava l'Ajuntament de Badalona i la resta l'estat. Precisament, Montornès tem que la dotació econòmica de l'estat es perdi a finals d'any.

Àlex Montornès ha recordat que la idea era començar a licitar el projecte i les obres de l'espai CACI aquesta tardor, ja què l'objectiu era que entres en funcionament el setembre de 2024 i ser plenament operatiu el 2025. Lamenta que no s'estiguin complint els terminis i que l'aportació econòmica de l'Ajuntament no hagi passat pel ple.