ERC presentarà una moció per reclamar al govern local el projecte d'homenatjar l'alcalde republicà Frederic Xifré

ERC presentarà una moció per reclamar al govern local el projecte d'homenatjar l'alcalde republicà Frederic Xifré
Mar Martínez
24/10/2023 - 19:12

Badalona - Esquerra Republicana presentarà una moció al proper ple municipal, la setmana vinent, per reclamar al govern local que recuperi el projecte d'homenatjar amb una escultura l'alcalde republicà Frederic Xifré, assassinat pel franquisme. Es tracta, recorde-m'ho, d'una cadira de bronze amb forats de bala, obra de l'escultor Pep Coll.

L'escultor ja ha fet realitat aquesta idea a ciutats com Mataró. Esquerra volia que l'exportés aquí, on havia de reproduir una cadira idèntica a la que hi ha encara al Saló de Plens, i on s'han assegut durant dècades els alcaldes i alcaldesses de Badalona. Per Esquerra, que el govern popular no recuperi aquest homenatge, diu, pendent, vulnera la idea de 'Badalonisme' i respecte a tot tipus d'ideologia que va centrar la campanya electoral de l'alcalde, Xavier Garcia Albiol.

Per Esquerra, el cost de l'escultura, com va alegar el PP en el seu moment, no és excusa per no fer-la, ja que estava pressupostada en 100.000 euros i hauria costat 14.000 menys. Els republicans argumenten que, amb negatives com aquesta, es desemmascara un Partit Popular que en alguns llocs negocia amb Vox per derogar lleis de Memòria Històrica.