ERC vol garantir la gratuïtat de l'educació infantil de 0 a 3 anys en la propera legislatura

ERC vol garantir la gratuïtat de l'educació infantil de 0 a 3 anys en la propera legislatura
Raquel Moreno
26/04/2024 - 13:19

Badalona - Esquerra Republicana proposa la gratuïtat de l'educació infantil dels 0 als 3 anys per a la propera legislatura. Els republicans consideren que la Generalitat ha d'establir un nou mapa d'escolarització que reflecteixi quines places cal crear per aconseguir la universalització d'aquesta etapa educativa. I és que, són coneixedors, diuen, de la manca de places públiques en municipis com Badalona.

Per això, els independentistes animen al govern municipal a sol·licitar les subvencions europees Next Generation per a la creació de noves places públiques municipals en l'etapa infantil de primer cicle. A la ciutat, d'un total de 28 llars d'infants, només 7 són públiques, 5 d'elles municipals i dues de la Generalitat. Des d'ERC posen en valor la gratuïtat d'infantil 2 assolida pel govern de Pere Aragonès, i proposen ampliar-la a tot el cicle. Una mesura, asseguren, que reduirà la bretxa salarial entre homes i dones. Ho ha explicat la candidata número 12 d'Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya pel Baix Besòs, Ana Balsera.

Es tracta d'una política pública, transformadora, d'esquerres i feminista que garanteix la igualtat d'oportunitats

A Badalona els centres públics, expliquen, només poden satisfer el 37% de la demanda local. Una dada, lamenten, clarament insuficient per a les necessitats de les famílies badalonines.