Es disparen els casos de càncer entre la població de 40 i 50 anys del Barcelonès Nord

Es disparen els casos de càncer entre la població de 40 i 50 anys del Barcelonès Nord
Berta Soler Mercader
14/09/2023 - 19:47

Badalona - Els casos de càncer entre les persones d'entre 40 i 50 anys creixen un 10% anual al Barcelonès Nord. Així ho assenyala un estudi realitzat per l'Institut Català d'Oncologia amb població de la comarca i publicat a BMJ Oncology. Els experts i professionals anuncien que ja podríem considerar la malaltia com una epidèmia.

Els tres càncers més habituals continuen sent el càncer de mama, el de pulmó i el de còlon. És per això que els professionals reclamen, una vegada més, més inversió i recursos, sobretot per fer recerca i esbrinar per què s'avança l'edat de detecció i com es pot incidir per a frenar-ho. Fa temps que els oncòlegs catalans fan crits d'alerta sobre aquest nou escenari. Ara, però, ho faran de manera conjunta amb professionals d'altres països en una conferència al Parlament Europeu. Ricard Mesia és el cap d'oncologia mèdica de l'ICO a Badalona:

Però no tot són males notícies, Mesia ha explicat que cada any també s'aconsegueix reduir la mortalitat per càncer en un 1%. A banda, l'estudi demostra també que el 10-15% dels càncers són genètics. La resta, estan relacionats amb modificacions negatives del nostre ambient, com els mals hàbits, el sedentarisme o la contaminació.