Matí amb clarianes i tarda amb negror al cel

Matí amb clarianes i tarda amb negror al cel
Ingrid Vicent
19/05/2023 - 09:56

Badalona - Aquest divendres l'estat del cel estarà marcat per la variabilitat. De bon matí amb intervals de núvols presents a la franja litoral i prelitoral. Avançat el matí els núvols compartiran espai amb clarianes i estones de sol. La nuvolositat tornarà a augmentar progressivament avançat el migdia i la tarda es preveu un cel més carregat de núvols. No es pot descartar alguna gota procedent d'algun ruixat desfet que arribi des del prelitoral.

Un dia més, a partir de migdia, s'activaran els ruixats de tarda cap a l'interior de Catalunya. Principalment meitat nord, Pirineus, Prepirineus i prelitoral. Amb el pas de les hores els xàfecs s'aniran desplaçant cap al sud afectant comarques de la Catalunya central i resseguint la franja del prelitoral. A la costa els xàfecs arribaran de forma molt aïllada i desfets.

La temperatura es mantindrà sense gaires canvis. Aquest divendres el termòmetre ha marcat una mínima entorn els 15 °C i la previsió de temperatura màxima no s'enfila més enllà dels 20 °C. La sensació tèrmica d'aquest migdia i sobretot, de la tarda, serà d'ambient fresc.

El cap de setmana es presenta amb inestabilitat meteorològica. La presència d'un embossament d'aire fred en altura mantindrà un pronòstic de temps canviant i insegur. Cal destacar que no es preveu cap episodi de pluges generals i continuades, això no es produirà. El que hi haurà serà un cel variable amb el creixement de nuvolades i xàfecs de tarda que esquitxaran de forma irregular diversos punts del territori, sobretot comarques del nord, Catalunya central i prelitoral. De forma més irregular també podran aparèixer a la línia de costa, principalment dissabte. Diumenge es mantindrà la variabilitat però amb més estones de sol i un risc de xàfecs més concentrat cap a comarques interiors. Les temperatures es mantindran sense canvis importants. Els valors de màxima seran lleugerament més alts diumenge.