Es mantenen les restriccions d'aigua

Es mantenen les restriccions d'aigua
Laia Martínez
25/08/2023 - 09:06

Badalona - Les restriccions d'aigua es mantindran un cop acabi la temporada de turisme a finals d'aquest agost. Així ho ha assegurat el Govern català, per continuar fent front a la manca de precipitacions. Tot i això, s'espera un canvi de temps amb una tongada d'aiguats per aquest cap de setmana.

El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, avisa que es descarta un aixecament de les mesures antisequera actuals fins que no s'omplin els embassaments. Les reserves actuals de les conques internes de Catalunya es troben al 24% de la seva capacitat. Una situació en què no s'arribava des de la sequera de 2007-2008. A causa de les poques pluges i la intensa onada de calor de les darreres setmanes, hi ha menys aigua de la que hi havia quan es van aplicar les restriccions. És per això que Mascort fa una crida a la responsabilitat.

Restriccions:

💧 Entre les limitacions recordem, entre altres, que queda prohibit l'ús d'aigua per al reg de jardins i zones verdes, així com el reg de gespa, excepte en superfícies destinades a pràctica federada d'esport. No es podran netejar els carrers amb aigua potable, es limita l'aigua a 230 litres per habitant i dia i també es restringeix l'ompliment de piscines particulars.

MAPA SEQUERA 1
Agència catalana de l'aigua | El visor de la sequera