Es posposa, per segona vegada, la Cursa del Dimoni: la nova data és el 30 de juny

Es posposa, per segona vegada, la Cursa del Dimoni: la nova data és el 30 de juny
Judit Larios
12/06/2024 - 16:10

Badalona - La Cursa del Dimoni es posposa dues setmanes, fins al diumenge 30 de juny. L'Ajuntament ho atribueix a problemes amb l'empresa que havia obtingut l'adjudicació. Aquesta és la segona vegada que s'ajorna la cursa, que inicialment s'havia de celebrar el 26 de maig. Un fet que ha suscitat les crítiques del grup municipal del PSC, qui ha titllat el govern municipal d'incompetent.

La 44a Cursa Popular Ciutat de Badalona, prevista per a aquest diumenge dia 16, canvia de data una altra vegada després que s'hagi hagut de buscar una nova empresa per organitzar-la. Segons argumenta el consistori, l'empresa que va guanyar l'adjudicació del contracte no va presentar la documentació que se li requeria. Això, expliquen, va fer endarrerir el procés i l'empresa que finalment n'assumirà la gestió no ha tingut temps suficient per enllestir la cursa abans d'aquest diumenge.

El PSC ho considera 'intolerable' i alerta dels riscos de la nova data

El president del grup municipal socialista, Fernando Carrera, considera que és 'intolerable' que la cursa es torni a ajornar. A més, també alerta dels riscos que se celebri en una època en què les temperatures poden superar els 30 graus, especialment per als infants de fins a 10 anys, ja que es preveu que corrin a les 12 del migdia. Per això, Carrera demana un canvi d'horari, al vespre, o bé de data, cap a la tardor, per evitar problemes de salut.

El govern no pot organitzar una cursa el 30 de juny, en plena canícula. Pot provocar insolació als participants.

Amb el nou calendari, les inscripcions a la cursa es podran fer fins al 26 de juny, o fins que s'acabin els dorsals. Per contra, els corredors que vulguin demanar la devolució de la inscripció tenen temps de fer-ho fins aquest dissabte, 15 de juny. Ho poden fer enviant un correu electrònic a planificacio_esportiva@badalona.cat.