Es publica 'Un tango para Emmy Langer', amb un true crime a Badalona l'any 1931

Es publica 'Un tango para Emmy Langer', amb un true crime a Badalona l'any 1931
Laia Martínez / Carles Tornero
12/02/2024 - 21:20

Badalona - La novel·la 'Un tango para Emmy Langer' parteix d'un assassinat real l'any 1931 al barri de Llefià, a Badalona, per retratar la societat durant els primers anys de la República i què va suposar per al moviment feminista. Aquest va ser un crim que va causar gran expectació i va ser molt mediàtic. Un llibre que s'ha publicat avui mateix, a través de l'editorial Alrevés.

DSCF6118
L'autora Elsa Plaza al plató del BDN 360º

L'escriptora argentina Elsa Plaza s'endinsa en aquesta història de 'true crime', per construir una trama ficcionada. Emmy Langer va ocupar pàgines dels diaris durant mesos i, segons l'autora, va ser el punt de mira de moltes hipòtesis. En alguns casos, fins i tot, van titllar-la de 'llibertina' per la vida que tenia. Va ser trobada sota unes rajoles d'una casa al barri de Llefià, tot i que vivia a Barcelona.

  • Elsa Plaza, autora del llibre:

Tot el llenguatge amb el qual el periodisme del moment parla de l'assassinat d'una dona

FOTO EMMY DIARI

Mentre la investigació avança, en aquella època s'està lluitant per aconseguir el sufragi femení a Espanya, defensat per Clara Campoamor. Un context històric, per tant, que també és present en aquesta novel·la negra, escrita en clau feminista.

📺 Badalona Notícies, aquest dimarts 13 de febrer

📺 Entrevista al BDN 360º, aquest dilluns 12 de febrer