Es publiquen 'per error' els sous de tots els treballadors de l'Ajuntament de Badalona

Es publiquen 'per error' els sous de tots els treballadors de l'Ajuntament de Badalona
Judit Larios
11/12/2023 - 18:19

Badalona - Les dades personals de tots els treballadors de l'Ajuntament de Badalona s'han difós al portal de transparència, per error, mostrant els noms, càrrecs i sous de cadascun d'ells. Així ho ha denunciat el sindicat PSU, qui ha iniciat una reclamació davant l'Agència Catalana de Protecció de Dades.

La informació es va filtrar el passat 4 de desembre arran dels tràmits fets pel departament de Recursos Humans per aprovar els pressupostos municipals del 2024. L'Ajuntament ha respost a la polèmica atribuint la publicació de les dades a l'error «totalment involuntari» d'un funcionari d'un departament. El consistori assegura que la informació va ser retirada «de manera immediata» just després de detectar-ho.

La PSU considera que l'incident suposa la violació de la privadesa de tots els treballadors municipals i lamenta que, tot i que el document es retirés del web, ja circula per les xarxes socials. Per això, ha fet una crida a totes les persones afectades a posar-se en contacte amb el sindicat per iniciar una reclamació econòmica pels perjudicis provocats. De moment, ja ho han fet més d'una vintena de persones i esperen que la xifra augmenti.

El sindicat també demana a l'Ajuntament que investigui les causes de la filtració. El consistori assegura que s'estan elaborant els informes corresponents que es faran arribar a la delegada de Transparència de l'Ajuntament perquè els valori. Serà aleshores, explica, quan es decidirà si cal prendre alguna mesura.