Es reforça el dispositiu de seguretat i neteja per la revetlla de Sant Joan

Es reforça el dispositiu de seguretat i neteja per la revetlla de Sant Joan
Raquel Moreno
22/06/2023 - 17:44

Badalona - Badalona comptarà amb un dispositiu especial de seguretat i neteja aquesta revetlla de Sant Joan amb l'increment d'agents que patrullaran pel Passeig Marítim i la zona d'oci nocturn de Can Ribó. Un total de 78 agents de la Guàrdia Urbana, més els efectius de Mossos d'Esquadra, distribuïts des de la tarda d'aquest divendres i fins a les 8 del matí de l'endemà dissabte, vigilaran els punts de la ciutat més concorreguts per celebrar aquesta festivitat.

L'Ajuntament de Badalona fa una crida a la responsabilitat i prudència de tota la ciutadania per tal de comportar-se de manera cívica a la platja tant per celebrar la revetlla de Sant Joan com per al seu ús l'endemà com a zona de bany. El primer tinent d'alcalde, Juan Fernández, ha assenyalat que el desplegament de tarda i nit serà de 78 agents de la Guàrdia Urbana. En concret, destacant la presència de 13 efectius en la zona d'oci nocturn i el passeig Marítim. També ha posat en valor la decisió de mantenir dos punts liles per oferir espais per a la prevenció de l'assetjament, l'abús i les agressions sexuals, masclistes i LGBTI-fòbiques. Un d'ells se situarà a la platja del Coco i l'altre a Can Ribó.

Augmentem la presència policial en un 60%. Hi haurà 78 agents de la Guàrdia Urbana patrullant entre la tarda i la nit, mentre que l'any passat entre Mossos i Guàrdia Urbana es van desplegar només 60 persones.

Segons Fernández, enguany reforcen tant els efectius policials per garantir la seguretat com també la neteja per deixar les platges a punt per a l'endemà. Els agents de seguretat aniran acompanyant les garbelladores i el personal de neteja per tal de facilitar les tasques de neteja. Així, hi haurà 9 brigades municipals i dos contenidors d'escombraries de reforç a la platja dels Pescadors, l'Estació, Pont del Petroli i la del Coco. Durant la revetlla no es podrà aparcar a la façana marítima. Els agents controlaran els accessos pels passos soterrats de Riera Canyadó, l'avinguda de Martí Pujol i Sant Ignasi de Loiola, el Port i el barri de La Mora. Les guinguetes podran obrir fins a les 3 de la matinada i comptaran amb una hora per recollir. D'altra banda, pel que fa al salvament i socorrisme, hi haurà un servei especial de reforç des de les 10 de la nit fins a les 6 de la matinada.