L'autor de l'escultura en homenatge a Frederic Xifré assegura que ho té tot a punt, a l'espera del vistiplau del govern local

L'autor de l'escultura en homenatge a Frederic Xifré assegura que ho té tot a punt, a l'espera del vistiplau del govern local
Núria Rodríguez / Paula Russiñol / Laia Martínez
02/11/2023 - 19:28

Badalona - La finalització i instal·lació de l'escultura en homenatge a l'alcalde assassinat pel franquisme, Frederic Xifré, està paralitzada fins que l'alcalde Xavier Garcia Albiol hi doni el seu vistiplau. Així ho afirma l'escultor a qui se li ha encarregat, Pere Coll, durant una entrevista al Badalona Matí. Segons confirma, un cop l'alcalde firmi el contracte, es trigaria 20 dies a exposar-la a la via pública.

CADIRA XIFRE 2

Es tracta d'una cadira de bronze amb forats de bala, que homenatja l'alcalde republicà Frederic Xifré. Una escultura que, defensa Coll, és molt participativa perquè permet a la ciutadania poder-la contemplar i, també, seure-hi. És un encàrrec que se li va demanar el juliol de l'any passat i s'havia d'exposar aquest febrer de 2023. Durant aquests mesos ha patit diversos entrebancs i, de moment, el projecte està estancat.

No entén, però, altres requisits que se li demanen. L'autor de l'escultura afirma que aquest projecte costa 79.000 euros, però, segons diu, l'alcalde creu que costa uns 90 o 100.000 euros. Tot el procés està fet, diu Coll. Tot i això, afegeix, l'alcalde té l'última paraula i cal la seva firma perquè es pugui instal·lar.

Són 79.000 euros, amb una particularitat: que m'haig de fer càrrec de tot

Espera, doncs, una trucada de l'Ajuntament per a solucionar aquestes discrepàncies que han sorgit, afirma, i poder tirar endavant la instal·lació de la cadira de bronze. La instal·lació d'aquesta escultura no és l'única que ha patit entrebancs a la ciutat. En són alguns exemples, el memorial als pescadors morts al naufragi de 1911, que es va plantejar però finalment desestimar, i també el de la figura en homenatge a Camarón de la Isla, encarregada a l'escultora badalonina Susana Ruiz, i que mai s'ha arribat a completar.