En vaga indefinida per reivindicar millores laborals

En vaga indefinida per reivindicar millores laborals
Laia Martínez
16/05/2024 - 14:13

Badalona - Treballadores de l'Associació Asteroide B612 que gestiona els centres d'acollida la Dida de Badalona i el CRAE El Mas de Gualba es queixen de l'incompliment dels drets laborals i de les ràtios per atendre els infants dels centres. De moment, una trentena de treballadores del Centre d'Acollida Estels del Masnou que depenen d'aquesta associació ja fa un mes i mig que estan en vaga indefinida.

Una de les principals exigències és el compliment del calendari anual perquè les educadores coneguin els horaris laborals quan comença l'any i no durant el curs. Un mecanisme que, denuncien, genera ansietat, no permet la desconnexió i dificulta conciliar la vida laboral amb la personal. Han tingut tres reunions amb l'empresa, també amb la directora de la DGAIA i el síndic de greuges, que han visitat el centre. Les treballadores que s'estan mobilitzant esperen que es reverteixi la situació al més aviat possible.

Alba Berruezo és delegada sindical de la CNT del Centre d'Acollida Estels, i Libe Ortuondo, delegada d'Asteroide B612 de CNT

En les reunions que han mantingut amb els representants empresarials, l'associació destaca que segueix els protocols vigents de seguretat. També que s'ha sol·licitat a la Generalitat un pressupost per cobrir la figura d'una vetlladora d'infants amb autisme i que es plantegen un estudi per solucionar la cobertura d'un quart torn de treball per garantir una millor cobertura de la ràtio del servei. Unes reunions, però, que han acabat de moment sense acord. Així que continuaran amb serveis mínims del 85% en tres torns, menys el nocturn. És una vaga que compta amb el suport del sindicat de la CNT. A més també organitzen altres mobilitzacions. La més gran serà el proper diumenge 26 a les 11 h a Barcelona, on esperen que hi hagi presència de treballadores dels centres de Badalona i Gualba.