Estudiants badalonins es converteixen en eurodiputats per un dia

Estudiants badalonins es converteixen en eurodiputats per un dia
Raquel Moreno/ Sílvia Llamas
19/02/2024 - 14:02

Badalona - Una seixantena d'estudiants de quart d'ESO i primer de batxillerat de diversos instituts de Badalona han participat de la segona edició de la jornada anomenada «Eurodiputats per un dia». La iniciativa, sota el patrocini del Parlament Europeu, s'ha centrat enguany en la intel·ligència artificial i la revolució del mercat laboral.

eurodiputats 3

L'alumnat, després de treballar les propostes a l'aula durant els darrers 3 mesos, s'ha reunit en aquest Parlament Europeu fictici ubicat a la sala d'actes de l'Institut Pompeu Fabra, per posar en comú el seu punt de vista i arribar a un consens comú. L'activitat permet potenciar les seves competències comunicatives i socials, treballar els valors ètics i entendre la funció i dinàmica dels organismes europeus. Ho ha explicat la coordinadora del projecte “Eurodiputats per un dia” a l'Institut Pompeu Fabra, Anna de la Cruz.

La jornada els permet potenciar les seves habilitats comunicatives i conèixer els organismes internacionals

Per un dia, els joves es posen en la pell dels eurodiputats presentant propostes per tal que els treballadors no es quedin enrere davant la irrupció de la intel·ligència artificial al mercat laboral. Un debat, expliquen, que els permet desenvolupar l'esperit crític davant les problemàtiques actuals de la societat. La jornada es repetirà l'any vinent, i els seus responsables animen a més centres educatius de la ciutat a participar-hi.

eurodiputats 4