Desallotjat el sisè bloc de l'illa de Canigó

Desallotjat el sisè bloc de l'illa de Canigó
Sara Nicolás / Raquel Moreno / Mar Martínez / Susana Soldado
06/03/2024 - 14:47

Carrer d'Ausiàs Marc, El Raval - Badalona - Desallotjat d'urgència el número 118 del carrer d'Ausiàs Marc que forma part de l'illa de pisos del carrer del Canigó. Ha passat avui tot just quan fa un mes de l'esfondrament del número 9 d'aquest carrer del barri del Raval. Dels 420 pisos que s'han de revisar de tota la promoció de la zona, ja han passat per aquesta inspecció més de la meitat. Una de les últimes inspeccions també ha determinat que el número 114 d'Ausiàs Marc s'haurà d'apuntalar però no desallotjar.

WhatsApp Image 2024-03-06 at 14.38.21

El 118 presenta una situació, ha dit l'alcalde, especialment complexa i sense precedents entre els pisos que s'han inspeccionat que són, fins al moment gairebé 300. I és que bona part dels habitatges d'aquest edifici, i no alguns de manera aïllada, tenen un tipus d'esquerdes creuades que fan perillar els sostres. Xavier Garcia Albiol.

Garcia Albiol ha dit que tres equips d'arquitectes treballen en la inspecció de tota la promoció d'habitatges. Una revisió que es tancarà, ha assegurat, la setmana vinent. Pel que fa a les actuacions, una primera fase ha consistit a apuntalar els pisos afectats i ara toca reforçar aquests apuntalaments per tal que tornin a ser habitables a curt termini. Això a excepció dels veïns del bloc esfondrat fa un mes.

Una de les veïnes desallotjades, la Shakira Demetrio, ha criticat que, en primera instància, 'ajuntament només ofereixi passar dues nits a un alberg. També s'ha mostrat sorpresa de la rapidesa amb què han estat evacuats, tenint en compte que, anteriorment, ja s'havien fet altres inspeccions en el mateix bloc.

Un cop es reforcin els puntals, i sigui segur tornar a residir als pisos, els tècnics lliuraran un informe a cada propietari amb les reformes que s'hi hauran de fer. Al número 118 del carrer d'Ausiàs Marc, i com a la resta d'edificis de la promoció, viuen vint famílies que no podran tornar de moment a casa seva. De moment quatre han demanat als serveis socials un lloc per dormir aquesta nit i han estat derivades al Centre d'Urgències i Emergències de Barcelona, el CUESB. Aquest és el sisè bloc que es desallotja en un mes. De totes les famílies desallotjades, i a banda d'aquestes quatre que comentàvem, només una està en una pensió, a dues se'ls ha facilitat pisos gestionats per l'ajuntament i la resta són a cases de familiars o amics, algunes fins i tot fora de la província de Barcelona.