Evacuats els veïns del número 7 del Carrer Canigó per l'aparició d'una esquerda

Evacuats els veïns del número 7 del Carrer Canigó per l'aparició d'una esquerda
Sara Nicolás/ Raquel Moreno/ Anna G. de Albéniz
14/02/2024 - 14:56

Badalona - Els Bombers han desallotjat de forma preventiva aquest dimecres al matí a tots els veïns de l'edifici número 7 del carrer Canigó per l'aparició d'una esquerda horitzontal al tercer pis. Per tal d'evitar un nou esfondrament, com el de fa tot just una setmana al número 9, han començat els treballs d'apuntalament del sostre del quart pis de manera immediata. L'Ajuntament preveu reunir-se aquest vespre amb els veïns afectats per informar-los de la situació. De moment, asseguren que una família els ha demanat alternativa habitacional al CUESB per la nit de dimecres a dijous.

Tot ha començat a dos quarts de dotze per l'alerta d'un veí. Ràpidament, els Bombers han evacuat tot l'edifici per seguretat i prevenció i han començat els treballs d'apuntalament.

Així ho ha viscut la Sara Blanco, veïna dels baixos:

En aquest context, l'executiu local ha posat en marxa tots els dispositius necessaris per donar resposta als afectats. L'alcalde ha anunciat que precisament aquesta setmana ha demanat a la Generalitat crear una mesa d'emergència conjunta per inspeccionar les promocions del carrer Canigó, i que, segons el consistori, començarà els treballs aquest mateix divendres. L'objectiu és aconseguir una radiografia exacta de l'estat de seguretat dels immobles. L'alcalde Xavier Garcia Albiol ha assegurat que desconeix quan podran tornar els veïns a casa, però que en aquests casos s'ha de prioritzar la seva seguretat.

Recordem que parlem d'unes promocions, juntament amb la que va col·lapsar, construïdes l'any 1959. De fet, els Bombers ha confirmat hores més tard que, després d'inspeccionar un edifici adjacent, el número 11, no hi han vist cap afectació estructural.

D'altra banda, els veïns dels habitatges del número 9 que no van col·lapsar la setmana passada han pogut accedir aquest matí als seus pisos acompanyats de bombers per recollir pertinences.

WhatsApp Image 2024-02-14 at 14.04.54
Carrer Canigó, davant els edificis afectats.