Èxit de visitants durant el primer cap de setmana de la 51a Fira d'Abril

Èxit de visitants durant el primer cap de setmana de la 51a Fira d'Abril
Àlex Sisó
29/04/2024 - 16:38

Badalona - La 51a edició de la Fira d'Abril de Catalunya ha tancat el primer cap de setmana amb un balanç positiu i èxit de públic. Tot i que enguany s'ha incrementat un 24% l'aforament, els organitzadors s'han vist obligats a clausurar l'accés dues vegades, davant la gran afluència de visitants. La Tertulia Flamenca de Badalona és una de les entitats que participa en aquest esdeveniment, que se celebra fins al 5 de maig al parc del Fòrum.

GMVFfULWsAAUwwQ

La Fira d'Abril de Catalunya combina un any més la tradició, la modernitat, els ritmes i la festa. Des que divendres s'encengués la il·luminació del pòrtic central, els visitants no han deixat d'arribar. La Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC), entitat organitzadora, espera que un milió de persones visitin el recinte durant els dies de fira, una xifra que ja es va assolir l'any passat. Entre el centenar de casetes, enguany s'ha incrementat el nombre d'entitats presents, algunes de les quals s'estrenen a la Fira.

Daniel Salinero, president de la FECAC

Un punt de trobada de la cultura i el folklore andalús, on aquest any també s'ha incorporat una caseta de suport a la candidatura de la rumba catalana com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco. La Tertulia Flamenca de Badalona és el tercer any que participa en la Fira d'Abril. Nascuda l'any 1984, els seus membres vetllen per promocionar i defensar el flamenc.

Jose Antonio Canillas, president de Tertulia Flamenca Badalona

Canillas assegura que el relleu generacional a la Fira d'Abril està garantit, ja que hi participen persones de totes les edats.