Èxode d'infermeres a la recerca de millors condicions laborals

Èxode d'infermeres a la recerca de millors condicions laborals
Àlex Sisó
05/03/2024 - 21:18

Badalona - Els sous baixos, la precarietat laboral i la sobrecàrrega de feina són alguns dels motius que aboquen moltes infermeres catalanes a marxar a treballar a l'estranger. Durant el 2023, prop de 200 professionals van marxar de Catalunya per trobar un futur millor. Una xifra que suposa un 220% més respecte a l'any anterior. Els països nòrdics, Regne Unit o els Emirats Àrabs, són algunes de les destinacions més habituals.

L'èxode d'infermeres a l'estranger va començar fa anys i s'ha agreujat arran de la pandèmia. Una situació que dificulta la contractació de personal a hospitals i CAPs i provoca que la ràtio del sector a Catalunya sigui de 6,2 infermeres per cada mil habitants, 2,3 punts per sota de la mitjana europea. Un dels aspectes que fa que les infermeres catalanes es decideixin a exercir en altres països és la remuneració. Però n'hi ha altres. Els ha detallat al Badalona Matí la Rosa Maria Famadas, una de les portaveus de SATSE Catalunya.

Unes condicions laborals que són més favorables en altres països, com els emirats, on les infermeres provinents de l'estat espanyol, segons Famadas, estan molt ben considerades.

Rosa Maria Famadas ha detallat que també es produeixen moviments d'infermeres dins l'estat. Sobretot, professionals provinents d'Andalusia que venen a treballar a Catalunya a la recerca de millors condicions.