Experts recomanen l'ús de la mascareta davant l'augment de contagis de Covid

Experts recomanen l'ús de la mascareta davant l'augment de contagis de Covid
Laia Martínez
21/06/2024 - 18:13

Badalona - La incidència de la nova variant de la Covid, coneguda com a Flirt, fa augmentar els contagis entre la ciutadania. Actualment, a Catalunya, hi ha gairebé 300 persones hospitalitzades. Des del servei de malalties infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol remarquen la importància de protegir-nos amb mascareta per no infectar a la resta de persones.

Aquest mes s'ha produït un pic d'infectats de 91 per cada 100.000 habitants. Davant aquesta situació, la venda de tests d'antígens s'ha multiplicat per 7 a les farmàcies entre els mesos d'abril i juny. Malgrat que la variant Flirt no és més greu que les anteriors, es transmet amb més facilitat. Així ho confirmen des de Can Ruti, malgrat que apunten que els símptomes són pràcticament els mateixos. Als micròfons del Badalona Matí, la Lourdes Mateu, especialista del servei de malalties infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol i de la Fundació Lluita contra les infeccions, detalla que 'no es diferencia molt de les altres variants, però no ens recordem ja del que és la Covid'.

No ens recordem ja del que és la Covid

COVID

Amb l'arribada de l'estiu i de dates assenyalades com la revetlla de Sant Joan, es recomana l'ús de mascaretes per protegir-se i evitar propagar qualsevol infecció respiratòria. Segons l'especialista Lourdes Mateu, aquest és un aspecte que hauríem d'haver après de la pandèmia. 'Ens hem de posar mascareta per protegir els que ens envolten. No sabem si la persona que tenim al costat és una persona immunodeprimida o que té alguna malaltia que necessita tractament'.

Anem perdent immunitat a mesura que avança el temps

L'experta no descarta que la ciutadania hagi de tornar a vacunar-se per evitar pics de cara la tardor i hivern, ja que amb el pas del temps i la incidència de noves variants, la immunitat disminueix. En aquest sentit, des del servei de malalties infeccioses adverteixen que cada vegada que una persona es reinfecta té més risc de patir Covid persistent o de tenir seqüeles.

🎙️ Entrevista sencera: