Can Ruti necessita més infermeres

Can Ruti necessita més infermeres
Mar Martínez / Quim García
15/06/2023 - 13:34

Can Ruti - L'Hospital Germans Trias i Pujol necessita un centenar d'infermeres per treballar-hi entre els mesos de juny i octubre. I no és fàcil trobar-les. El centre fa una crida per aconseguir cobrir aquest perfil professional en serveis com l'UCI, els quiròfans, maternoinfantil o salut mental.

Infermeres UCI Hospital Can Ruti

Entre el juny i l'octubre s'han de cobrir períodes de vacances. Però la necessitat va més enllà. Les jubilacions i una manca estructural de personal, no només d'infermeria sinó també de metges, als centres catalans fan que el de Can Ruti sigui un dels hospitals de referència on manquen aquests perfils durant tot l'any. Des del centre expliquen que la mancança d'infermeres es posa en evidència en serveis molt especialitzats. I la Unitat de Crítics n'és un, perquè un pacient sovint necessita diversos professionals de manera simultània.

Infermeria Hospital Can Ruti

Més enllà de la necessitat de solucions immediates, des del Servei d'Infermeria expliquen que la universitat ha ampliat en sis-centes les places d'estudiants i que, per primera vegada una part cursaran part dels estudis d'Infermeria al Campus Can Ruti.

Aquest hospital de referència comarcal espera que de les cent contractacions que es faran temporalment a l'estiu es podrà crear una borsa d'una cinquantena per a la resta de l'any per cobrir caps de setmana i períodes concrets. A la pàgina web del Germans Trias se'n pot trobar la informació.