Familiars i veïns reten homenatge a les sis víctimes de l'incendi de Haissa 50 anys després

Familiars i veïns reten homenatge a les sis víctimes de l'incendi de Haissa 50 anys després
Sara Nicolás
17/05/2024 - 20:32

Morera, Badalona - Desenes de persones s'han reunit a la Plaça de les Treballadores de Haissa per retre homenatge a les sis persones que van perdre la vida durant l'incendi a la fàbrica tèxtil. Ho van fer just cinc minuts abans de dos quarts de set de la tarda, l'hora exacta en què es complien cinquanta anys de la tragèdia.

HOMENATGE HAISSA (3)

Familiars de les víctimes, antics treballadors de la fàbrica, veïns del barri i representants dels grups polítics de la ciutat han recordat a l'Antònia, a l'Eusèbia, a la Francisca, a la Josefa, a la Glòria i al Francesc. Són els noms de les sis persones que el 17 de maig de 1974 perdien la vida a l'incendi originat al magatzem de la fàbrica Haissa, ubicada al barri de Morera, on treballaven. El Francesc Andreu era només un nen, però encara recorda com va veure l'incendi on va morir el seu pare des de l'Institut Albéniz.

HOMENATGE HAISSA (5)

Representants dels grups polítics de la ciutat han acudit a la cita, on han escoltat els parlaments dels familiars de les víctimes i han participat en l'ofrena floral en record a les víctimes. L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, que llavors era veí del barri, ha recordat la importància que no es repeteixin aquests fets.

HOMENATGE HAISSA (2)

Fa 9 anys que el record de les víctimes perdura a la Plaça de les treballadores de Haissa convertit en l'escultura d'un coixí amb sis agulles.