Famílies Sense Places denuncia que 60 famílies s'han quedat sense la plaça d'I3 demanada

Famílies Sense Places denuncia que 60 famílies s'han quedat sense la plaça d'I3 demanada
Susana Soldado Cáliz
23/05/2023 - 14:26

Badalona - 60 famílies s'han quedat sense la plaça d'infantil que havien demanat a Badalona. Un any més, el col·lectiu de Famílies Sense Places torna a denunciar el dèficit estructural de places públiques, en especial la zona 1. I és que més de la meitat d'aquestes famílies són dels barris de Llefià i la Salut.

El 12 de juny es publicaran les llistes defiitives

De moment, s'ha fet el repartiment de les places triades en primera opció i 60 famílies n'han quedat fora. Fins al dia 12 de juny els poden assignar les escoles triades en segona o tercera opció, però asseguren que moltes d'aquestes famílies acabaran acceptant una escola concertada per por que el seu fill es quedi sense escola. A banda del districte primer, també manquen places als barris del Centre, Progrés, Casagemes i Canyadó i, és per això, que proposen una segona línia a l'escola Artur Martorell. També defensen que ampliar ràtios per aula, tal com es va fer el curs passat, no és la solució.

ESCOLA ARTUR MARTORELL

Així ho afirma una de les famílies afectades. És la d'en Xavier Ros que havia demanat plaça a l'escola Jungfrau. Defensa que a curt termini es baixin les ràtios a 20 alumnes per aula, com recull el departament d'Educació, i amb les famílies que s'han quedat fora s'obri una línia provisional. 'Si es baixen les ràtios, es guanya en educació de qualitat per als infants' afirma Ros.

FRAME INTANTIL P3

Més enllà d'una solució de cara al curs vinent, les famílies reclamen la construcció de les escoles pendents així com una millor planificació de les places públiques que permeti l'obertura de més centres. El col·lectiu de Famílies Sense Plaça fa una crida a totes les famílies que no han obtingut la plaça demanada en primera opció a unir-s'hi per buscar una solució que permeti als seus fills poder estudiar a un centre públic del seu barri. També asseguren que la xifra de famílies no acceptades en primera opció està viciada, ja que, davant el dèficit de places públiques que hi ha en alguns barris, moltes persones optin per una concertada per por a quedar-se sense plaça.