Fampas Badalona demana augmentar la inversió en educació de cara al 2024

Fampas Badalona demana augmentar la inversió en educació de cara al 2024
Judit Larios
08/01/2024 - 21:52

Badalona - La Fampas Badalona reclama una major inversió en educació, tant pel que fa al manteniment de les escoles com a la contractació de professorat. És una de les principals peticions que fa de cara al 2024, any en què espera que el sistema educatiu pugui deixar de fer passes enrere.

La demanda de la Fampas d'incrementar la despesa en l'àmbit educatiu inclou també la disminució de les ràtios dels alumnes per aula. Defensen que així es milloraria la qualitat del sistema i lamenten que, per contra, s'hagin produït retallades en els darrers anys. En aquest sentit, creuen que els mals resultats de Catalunya a l'informe Pisa demostren que cal revertir la situació actual.

Les peticions de la Federació són generalitzades i eviten assenyalar les necessitats particulars de cada centre de la ciutat. Això sí, recorden que a Badalona hi ha quatre construccions pendents: l'institut La Riera, l'escola Montigalà, la Badalona Port i la Ventós Mir. Des de la Fampas atribueixen l'incompliment de les actuacions promeses pels successius governs locals a la falta de personal de l'ajuntament.

No hi ha personal per tirar projectes endavant. És una malaltia de la ciutat. Si no es soluciona, per molts governs que vinguin ho tindran molt difícil per tirar qualsevol cosa endavant.

Amb tot, a la llista de demandes de la Fampas també s'hi afegeix una menor rotació dels representants del Departament d'Educació. Asseguren que el fet que se substitueixin cada vegada que hi ha un canvi de govern dificulta una estabilitat en els projectes.